Na dobry początek marca:)Lista zakupów dla 4 osób:1/2 kg piersi z indyka3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych1 czerwona papryka1 łyżeczka posiekanego świeżego korzenia imbiru3 gałązki szczypiorku4 - 6 łyżek kukurydzy z puszki1 szklanka ryżumarynata:1 łyżka miodu1 łyżka sosu teriyakiMięso pokroić w kostkę. Składniki marynaty wymieszać z mięsem. Odstawić na godzinę do lodówki. Paprykę pokroić w paski, szczypiorek posiekać. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić.Rozgrzać olej, wrzucić mięso i na dużym ogniu zrumienić. Zmniejszyć ogień, smażyć 6 min. pod przykryciem, dodać paprykę, kukurydze i szczypiorek. Cały czas mieszać. Dodać ryż. Zwiększyć ogień i smażyć wszystko razem 3-4 min.Dodać posiekany imbir, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku.Smacznego życzy oliwek :)