Pin ItZupa pomidorowa to ulubiona zupa moich dziewczyn. Zawsze z makaronem, nigdy nie udało mi się jej przemycić z ryżem. A poza tym musi być gęsta ! Też zwyczaj pozostał z czasów kiedy były małe i w ten sposób przemycałam im marchewkę czy inne warzywa, a nawet czasami mięso. W związku z tym do dziś zawsze blenduję włoszczyznę, która się gotowała w zupie.Proporcje dla 6-7 osóbCzas przygotowania: 50 minutSkładniki:3 nóżki kurczaka2 spore marchewki1 pietruszkakawałek selera2 łyżki domowej vegety750 ml passaty pomidorowej2 łyżki koncentratu pomidorowegosól, pieprz1/2 łyżeczki cukruśmietananatka pietruszkiWykonanie:Kurczaka i obrane warzywa zalewamy 1,5 litra zimnej wody. Dodajemy vegetę. Gotujemy do miękkości warzyw, około 30 minut. Dodajemy passatę, koncentrat i przyprawy. Zagotowujemy. Wyjmujemy nóżki, zupę blendujemy, dodajemy śmietanę i koperek według gustu.I gotowe :-). Smacznego !