Wykonanie
Kultowa Polska zupa?... można polemizować, która z nich wiedzie prym pierwszeństwa, ale niewątpliwie jest wraz z
ogórkową i rosołem w pierwszej trójce. Zapraszam na moją wersję

Składniki:1 korpus z
kurczaka1
marchewka1/3
selera1
cebula1 puszka krojonych
pomidorów bez skórki pelati
sól,
pieprz do smakuszczypta
słodkiej paprykiszczypta
suszonego oreganonatka pietruszki1 łyżka
cukru100 g
śmietanyokoło 2 l
wodyWarzywa obrać, umyć i wrzucić w całości do garnka, dodać korpus z
kurczaka i zalać
wodą. Gotować na średnim ogniu około 1 godziny. Wyjąć porcję rosołową, dodać
pomidory i gotować do momentu, aż się rozpadną...można zmiksować. Doprawić
solą,
pieprzem,
papryką i
cukrem.Podawać z
makaronem,
śmietaną i listkami
pietruszki. Smacznego.

Sposób przygotowania:Warzywa obrać, umyć i wrzucić w całości do garnka, dodać korpus z
kurczaka i zalać
wodą. Gotować na średnim ogniu około 1 godziny. Wyjąć porcję rosołową, dodać
pomidory i gotować do momentu, aż się rozpadną...można zmiksować. Doprawić
solą,
pieprzem,
papryką i
cukrem.Podawać z
makaronem,
śmietaną i listkami
pietruszki. Smacznego.

Smacznego.