Wykonanie
Klasyk klasyków - zupa pomidorowa - trochę inaczej :)W oczekiwaniu na pyszne polskie
pomidory - posiłkujemy się zapuszkowanymi ;)SKŁADNIKI
2
marchewki1
pietruszkakawałek
selerakawałek
porapuszka
pomidorów2 łyżki koncentratupół łyżeczki
cukrusólpieprz2 łyżki
śmietany lub
jogurtunatka pietruszki2 woreczki
ryżu (np. basmati)PRZYGOTOWANIE
Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Włoszczyznę zalewamy 5-6 szklankami
wody. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Dodajemy
pomidory z zalewą, koncentrat,
cukier. Doprawiamy
solą i
pieprzem i gotujemy razem około kwadrans. Gotową zupę miksujemy razem z jogurtem/śmietaną. Dodajemy
ryż. Podajemy posypaną posiekaną
natką.Smacznego :)