ßßß
Cookit - przepis na Gulasz madrycki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gulasz madrycki
Składniki
Szynka Wieprzowa
Kiełbasa
Groch włoski
Seler
Marchew
Cebula
Woda
Liść laurowy
Ziele angielskie
Sól
Pieprz
Rozmaryn
Wykonanie
Przepyszny gulasz idealny do rozgrzania się w tę jesienno-zimową
porę
. Jest bardzo pożywny i sycący. Wykonany z
kiełbasy
chorizo,
szynki wieprzowej
i
ciecierzycy
. Polecam!Składniki:500 g
szynki wieprzowej
250 g
kiełbasy
chorizo300 g
ciecierzycy
z puszki1/2
selera
1
marchewka
1
cebula
700 ml
wody
2
liście laurowe
3 ziarenka
ziela angielskiego
sól
,
pieprz
1/4 łyżeczki suszonego
rozmarynu
Warzywa
seler
,
marchewkę
i
cebulę
pokrój w plasterki. Połóż w foremce,
skrop
odrobiną
oleju
i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200*C na 10 minut.Chorizo pokrój w plasterki, wrzuć na ciepłą patelnię i podsmaż. Wymnij
kiełbasę
i na wytopionym tłuszczu podsmaż
szynkę
pokrojona w kostkę. Wlej
wodę
, wrzuć ziele i
liście laurowe
. Duś do chwili aż
szynka
będzie mięciutka. Następnie dodaj
kiełbasę
i warzywa. Gotuj jeszcze 5 minut. Do gulaszu dodaj
ciecierzycę
wraz z
wodą
z puszki. Zamieszaj dopraw
solą
,
pieprzem
i drobno pokrojonym
rozmarynem
.
Przepis pochodzi z warsztatów, które odbyły się w restauracji "Rotondo" w Poznaniu.
Źródło:
http://olainthekitchen.blogspot.com/2015/12/gulasz-madrycki.html
Przepisy powiązane
GULASZ MADRYCKI
Rosół z gęsiny
Rosół z kaczki
Szynka pieczona moczona w solance
Policzki wieprzowe w warzywnym sosie
Składniki powiązane (0)