ßßß


Cebule i seler obrać i pokroić w sporą kostkę, marchewkę pokroić w plastry.
Obrać czosnek i drobno posiekać.
Na talerz wysypać mąkę. Rozgrzać masło klarowane na patelni (nie wolno go przypalić). Każdy policzek obtoczyć w mące i usmażyć na maśle.
Przełożyć do garnka.
Po usmażeniu i przełożeniu wszystkich kawałków mięsa, na patelnię wsypać pokrojone warzywa.
Smażyć je (co rusz mieszając) przez 6-7 minut.
Po tym czasie warzywa przełożyć do mięsa.
Na patelnię po smażeniu wlać wino, zagotować (zdeglasować) i przelać do garnka.
Drobno posiekać listki rozmarynu, pieczarki pokroić na ćwiartki.
Dodać liście laurowe, ziele angielskie, rozmaryn, pieczarki oraz wodę.

Garnek przykryć pokrywką, całość gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Po tym czasie danie jest gotowe.
Przed wyłożenie na talerz, mięso pokroić na 1 cm. plastry. Policzki wieprzowe w warzywnym sosie podawać z kaszą lub ziemniakami oraz z wyrazistą w smaku sałatką jak wietnamska sałatka z wodnym szpinakiem, sałatką szwedzką lub małosolnymi ogórkami.
Smacznego!