Wykonanie

D zisiaj obiecane j u ż jakiś czas temu burge ry. I to nie takie zwykłe, bo z
ricot tą, która powodu je, że są bar dziej soczyste, a jednocześnie zdrowsze. Dużo smaku dodaje im też relish z su szonych
pomid or ów, a także dodane do
mięsa kapary i
dymki . Burgery p rzyrządziłam z
wieprzowiny, ale oczywi ście przygotowuje się je przede wszystkim z wołow iny, dlatego taką wersję również wam po lecam.- 500g
mięsa mielonego z
szynki- 250g
ricotty- 1 łyżka
oregano- szczypta
soli- 1/2 łyżeczki
pieprzu- 5 posiekanych
dymek- 1 łyżka posiekanych
kaparów-
rukola do podaniarelish:- 4
posi ekan e połów ki
suszonych pomidorów w
oleju- 2 łyżki czerwonego
octu winnego- szczypta
płatków chili i
pieprzu1) Wymieszać m
ięso, r
icottę,
oregano, s ól,
pieprz,
dymki i
kapary.2) Uformować 7 niewielkich burgerów i smażyć po 8 minut z każdej strony .3) Wymieszać składni ki na relish .4) B urgery podawać w opieczonej
bułce, z
relis h em i ru kolą.Inspiracja stąd .Czas przygotowania: 1/2 godzinyLiczba sztuk : 7Kaloryczn ość jednej sztuki: 1 85 kcal (+ relish i
bułka)