Wykonanie
Sos carbonaara to doskonałe włoskie danie, które szybko i smacznie możemy przygotować. Ciekawy smak sosu uzyskujemy poprzez połączanie
boczku ,
śmietany ,
sera oraz odpowiednio dobranych przypraw. Takie proste , a takie smaczne. Zapraszam do wypróbowania przepisu.



SKŁADNIKI:20 dag
boczku wędzonego można pół na pół zmieszać z
szynką20 dag
sera żółtego, np.
parmezan2
żółtka250 ml.
śmietanyzioła typu
tymianek, gałka,
rozmaryn1 mała
cebula3 ząbki
czosnkusól,
pieprz do smaku1 łyżka
oliwyWYKONANIE.
Boczek kroimy w kostkę i i dobrze wysmażamy na
oliwie.

Następnie
boczek wyjmujemy z patelni i na tłuszczu podsmażamy
cebulę i
czosnek.
Śmietanę rozbijamy z
żółtkami,
ziołami i
startym serem.

Ponownie dodajemy do
cebuli boczek wlewamy rozbitą masę
śmietanowo - jajeczną.Wszystko mieszamy i chwilę smażymy doprawiając sos
solą i
pieprzem.
Makaron gotujemy Al-dente. Łączymy z sosem. Na talerzu posypujemy
startym serem. Podajemy gorące danie.


SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.