Wykonanie
Taka szarlotka na pewno zasmakuje wszystkim łasuchom. Polecam.

SKŁADNIKI15 dag
masła12 dag
cukru5 jaj12 dag zmielonych
orzechów laskowych5 dag
mąki2 łyżeczki proszkujedna łyżeczka
cynamonuok. 1 kg. drobno startych
jabłek1/2 szklanki
cukru2 łyżki budyniu w proszku ( smak
waniliowy)2 szklanki słodkiej
śmietanykakao do posypaniasok z jednej
cytrynyWYKONANIE
Masło utrzeć z
cukrem, dodać trzy
jajka orzechy,
mąkę,
proszek do pieczenia,
cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać. Piec w okrągłej tortownicy. Na termoobiegu 160 C ok. 30 min.Upieczone ciasto odstawić do wystudzenia.W
między czasie przygotować masę jabłeczną.
Jabłka umieścić w garnku, dodać 1/2 szklanki
cukru, 2
jajka,
budyń,
sok z cytryny i stale mieszając doprowadzić do wrzenia. Masę wyłożyć na upieczone ciasto, pozostawić do ostygnięcia.
Śmietanę ubić na sztywno rozłożyć na ciasto, posypać
kakao.

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.