ßßß
SKŁADNIKI15 dag masła12 dag cukru5 jaj12 dag zmielonych orzechów laskowych5 dag mąki2 łyżeczki proszkujedna łyżeczka cynamonuok. 1 kg. drobno startych jabłek1/2 szklanki cukru2 łyżki budyniu w proszku ( smak waniliowy)2 szklanki słodkiej śmietanykakao do posypaniasok z jednej cytrynyWYKONANIEMasło utrzeć z cukrem, dodać trzy jajka orzechy,mąkę, proszek do pieczenia, cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać. Piec w okrągłej tortownicy. Na termoobiegu 160 C ok. 30 min.Upieczone ciasto odstawić do wystudzenia.W między czasie przygotować masę jabłeczną.Jabłka umieścić w garnku, dodać 1/2 szklanki cukru, 2 jajka, budyń, sok z cytryny i stale mieszając doprowadzić do wrzenia. Masę wyłożyć na upieczone ciasto, pozostawić do ostygnięcia.Śmietanę ubić na sztywno rozłożyć na ciasto, posypać kakao.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.