ßßß

SKŁADNIKINa naleśniki:2 szklanki mąki pełnoziarnistejszklanka mleka2 jajkawoda mineralna gazowana do uzupełnienie gęstości,olej do smarowania patelni1 łyżka masła do obsmażenia naleśników.Do sosu:4 łyżki jogurtu naturalnegoodrobina soli i pieprzu3 ząbki czosnku1/4 łyżeczki musztardy sarepskiejNadzienie ze szpinaku robimy w/g przepisu na tej STRONIEWYKONANIE:Mąkę jajka, sól i mleko dodać do miski i rozbić, ciągle podlewając wodą gazowana do uzyskania gęstości rzadkiej śmietanki.Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej lekko olejem. ja smaruję ręcznikiem papierowym zwilżonym w oleju. Wlewać niewielką ilość płynu . Przychylić patelnię i rozlać po całej. Naleśniki powinny być cienkie.Farsz szupinkowy rozsmarowywać cienko na naleśniku. Składać w trójkąt lub, jak kto woli prostokąt, rulon.Naleśniki podpiec na gorącym masełku z obu stron. Podawać z sosem jogutrtowo- czosnkowym.
Przygotowanie sosu:Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Czosnek wycisnąć przez praskę, wymieszać.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.