Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEkotlet
schabowy inaczej
Często wykonujemy potrawy ze
schabu ..mam dla Państwa do zaoferowania nieco inna wersję ..Wczoraj sama ją wymyśliłam ..Moim domownikom smakowało..Produkty:kawałek
papryki czerwonejkawałek
cebuli1
pieczarka1 łyżka+ 1 łyżeczka
ketchupu pikantnego
sól,
pieprz,
sól czosnkowaoliwa+
masło do smażenia1
jajko +
bułka tarta na panierkęWykonanie:Kotlet mocna rozbijamy,solimy.
pieprzymy nacieramy
solą czosnkową a z jednej strony smarujemy
ketchupem..odstawiamy do lodówki na minimum 2 h..W
między czasie
cebulę kroimy w piórka ,
paprykę w paski a
pieczarki na listki ..Na rozgrzany
olej z
masłem dajemy
cebulę przesmażamy aż się ze
złoci dodajemy
pieczarki oraz
paprykę i smażymy aż do miękkości..na koniec solimy ,
pieprzymy i dodajemy łyżeczkę
ketchupu..Na kotlety nakładamy farsz..zawijamy i maczamy w
jajku obtaczamy
bułką tartą..smażymy na rozgrzanym
oleju +
maśle z każdej ze stron na średnim ogniu aż sie zarumieni..dodajemy trochę
masła przykrywamy i na małym ogniu dusimy około 10-15 minut..Podajemy z
ziemniakami i surówką..Powiązany przepis:surówka z
kapusty pekińskiej z
olejem rzepakowymrolada
kakaowa z kremem
cappuccionoWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy