ßßß
SKŁADNIKI:*ryba basa duży filet + 1 duży wędzonyimbir mały kawałekolej do smażenia**mleko kokosowefasolka szparagowa ok 10 sztszparagi zielone ok 10 sztkalafior ok 4 różyczekkuskus 1 szklankapasta z zielonego curry 1 łyżeczka czubataPRZYGOTOWANIE:*Nie jestem pewna co to za ryba, ale słownik tłumaczy : panga i sum rekini.** Zamiast mleka kokosowego użyłam bardzo gęstej śmietany kokosowej.Kalafior podzielić na różyczki i lekko obgotować, dosłownie 2-3 minuty. W woku lub głębszej patelni podgrzać olej, podsmażyć posiekany imbir, następnie dodać pokrojoną w większe kawałki rybę. Podsmażyć, dodać pokrojone w kawałki warzywa: fasolkę, szparagi i odcedzony kalafior. Dodać pastę curry oraz mleczko kokosowe lub tak jak ja śmietanę kokosową. Wymieszać. Zmniejszyć ogień i podgrzewać do czasu zrobienia kuskusu.Kuskus zalać wodą i przykryć. Ja nie gotuję.Rybne curry podawać z kuskusem, posypane kolendrą. Smacznego:)