ßßß
400g krewetek200g fasolki szparagowej ( żółtej)puszka mleczka kokosowego2 łyżki oleju kokosowego3 łyżki czerwonej pasty curryokoło pół łyżeczki imbirumała papryczka chillikolendraryżPrzygotowanie:Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy, dodajemy pastę curry i chwilę podsmażamy. Filety z ryby kroimy na mniejsze, równe kawałki. Fasolkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Papryczkę chilli myjemy, przekrawamy wzdłuż, usuwamy nasiona i kroimy w drobne paski.Do pasty curry dodajemy rybę, fasolkę, imbir i papryczkę chilli. Całość dusimy około 20 minut. Po tym czasie dodajemy mleczko kokosowe. Redukujemy. Pod koniec dodajemy krewetki. Gotujemy około 5 minut ( nie dłużej, ponieważ krewetki zrobią się twarde).Kolendrę siekamy, posypujemy nią gotowe curry.Podajemy z ryżem na sypko.* Jeżeli nie przepadamy za ostrym curry możemy dodać mniejszą ilość pasty curry oraz pominąć papryczkę chilli :)Smacznego!