Wykonanie
Dostałam trzecią już paczkę od firmy Blue Dragon . Tym razem do przetestowania była kuchnia tajska. W książeczce, która była w przesyłce, były przepisy. Niestety w prawie każdy zawierał
paprykę. która nie jest warzywem lubianym przez moich chłopaków. Musiałam więc przygotować coś od siebie. Czy to kuchnia tajska? No cóż, pewnie nie do końca. Jednak smaczne było, chociaż piekielnie ostre. Ostre na tyle, że córcia nie była w stanie zjeść swojej porcji, podobnie jak mój mąż. Za to syn wieczorem rozglądał się za dokładką. Wszystkie składniki dodawałam na oko, a warzyw użyłam mrożonych.

Składniki:1 słoik Tajskiego Zielonego
Curry Blue Dragonkilka cienkich kotlecików ze
schabufasolka szparagowagroszekmleczko kokosoweolejWykonanie:
Mięso pokroić w cienkie paski. Podsmażyć na
oleju. Dolać zielone
curry i dusić. Jeśli
sos jest zbyt ostry rozcieńczamy do
mleczkiem kokosowym. Kiedy
mięso jest już prawie gotowe, dodajemy warzywa i dusimy jeszcze kilka minut. Podajemy z
ryżem.