ßßß
Składniki:12 gotowych pulpecików1 czerwona papryczka chilikawalek startego imbiru1-2 lyzki tajskiej czerwonej pasty curry400ml mleka kokosowego200g pedow bambusa150g swiezej fasolki szparagowej (mozna uzyc mrozonej, lecz najpierw trzeba ja obgotowac)sok z 1 limonkiolej do smazenia
Przygotowanie:Na patelni rozgrzac olej i usmazyc pulpeciki (okolo 5 minut), nastepnie przelozyc je na talerz. Na tluszczu ze smazenia pulpetow przez okolo minute przesmazyc paste curry, nastepnie wlac mleko kokosowe, zagotowac, zmiejszyc ogien i gotowac az sos zgestnieje. Do sosu wlozyc pulpeciki, pedy bambusa i fasolke szparagowa. Gotowac do czasu az fasolka bedzie miekka. Sos doprawic sola i pieprzem oraz sokiem z limonki.Podawac udekorowane papryczka chili z makaronem ryzowym lub ryzem.
Smacznego!