Te naleśniki są na prawdę lekkie, orzeźwiające i pyszne. Idealne na śniadanie lub przekąskę.Podane na chłodno są wyborne. Świeże warzywa dodaję lekkości i orzeźwienia.Składniki:Naleśnik:1 szklanka mąki3 jajkapół szklanki wody gazowanejpół szklanki mleka2 łyżki mąki kukurydzianej3 łyżki cukruszczypta soliolej do smażeniaNadzienie:pęczek szczypiorkuserekśmietankowy Apetina - Czosnek i Zioła4 duże łyżki sera twarogowego, zmielonegoświeża bazylia2 ząbki czosnkuświeżo zmielony pieprzsólsezamogórek zielony świeżyNaleśnik - w jednej misce mieszam mikserem wszystkie składniki stopniowo. Powoli wsypuję mąkę, wbijam po kolei jajka, dolewam wodę i mleko, dosypuję cukier. Gdy wszystkie składniki ładnie się połączą i stworzą puszystą masę smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.Studzę.Nadzienie: W miseczce mieszam serek Apetina z serkiem twarogowym. Dodaję wyciśnięty czosnek. Dodaję świeżo zmielony pieprz i sól. Świeżą bazylię i szczypior siekam i dodaję do serka. Ogórka zielonego obieram, trę na tarce na grubych oczkach i odciskam - odlewam soki. Ogórka dodaję do reszty.Taką masę serową nakładam na naleśnika, zawijam i kroję w kawałki. Wierzch obsypuję sezamem.Gotowe :)