ßßß Cookit - przepis na Naleśnikowe ślimaczki

Naleśnikowe ślimaczki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mleko 1 szklanek
woda 1 szklanek
mąka 1 szklanek
jajka 2 sztuk
sól 1 szczypta
olej według uznania
ser żółty 100 gramów
serek śmietankowy 100 gramów
zioła 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ciasto: zmiksować mleko, wodę, przesianą mąkę, jajka oraz szczyptę soli.
Z ciasta usmażyć na rozgrzanym oleju cieniutkie naleśniki.
Farsz: starty drobno żółty ser wymieszać z serkiem oraz posiekanymi ziołami: natka, bazylia, szczypiorek. doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Ta pastą posmarować naleśniki i zwinąć. Ruloniki pokroić w plasterki i ponadziewać je na wykałaczki. Ślimaczki podawać do zup np. zupa pomidorowa.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9530/Nalesnikowe-slimaczki