ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomleko 1 szklanekwoda 1 szklanekmąka 1 szklanekjajka 2 sztuksól 1 szczyptaolej według uznaniaser żółty 100 gramówserek śmietankowy 100 gramówzioła 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ciasto: zmiksować mleko, wodę, przesianą mąkę, jajka oraz szczyptę soli.Z ciasta usmażyć na rozgrzanym oleju cieniutkie naleśniki.Farsz: starty drobno żółty ser wymieszać z serkiem oraz posiekanymi ziołami: natka, bazylia, szczypiorek. doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Ta pastą posmarować naleśniki i zwinąć. Ruloniki pokroić w plasterki i ponadziewać je na wykałaczki. Ślimaczki podawać do zup np. zupa pomidorowa.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: