Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 1 szklanek
woda 1 szklanek
mąka 1 szklanek
jajka 2 sztuk
sól 1 szczypta
olej według uznania
ser żółty 100 gramów
serek śmietankowy 100 gramów
zioła 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ciasto: zmiksować
mleko,
wodę, przesianą
mąkę,
jajka oraz szczyptę
soli.Z ciasta usmażyć na rozgrzanym
oleju cieniutkie naleśniki.Farsz: starty drobno
żółty ser wymieszać z
serkiem oraz posiekanymi
ziołami:
natka,
bazylia,
szczypiorek. doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Ta pastą posmarować naleśniki i zwinąć. Ruloniki pokroić w plasterki i ponadziewać je na wykałaczki. Ślimaczki podawać do zup np. zupa pomidorowa.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: