Wykonanie
Uwielbiam paje obiadowe ♥ Jest to danie obowiązkowe podczas pobytu u Babci :)Składniki:3dl
mąki125g masła/margaryny + do posmarowania formy2,5 łyżki zimnej
wody3
jajka1,5 szklanki
mlekasólpieprzser żółtynagrzej piec do 200 Cposiekaj
mąkę z
masłem, dodaj
wodę i zagnieć ciastoposmaruj foremkę pozostałym tłuszczem, wgnieć w nią ciasto, nakłuj widelcempiecz ok 15 minutpo wyjęciu z pieca, ułóż na cieście dowolne składniki (w tym przypadku
szpinak,
szynkę i
pomidory)wymieszaj
jajka z
mlekiem, dopraw
solą i
pieprzem i zalej nimi ciasto z dodatkamiposyp wierzch
serempiecz ok 30-35 minut, aż się zrumieniSmacznego! :)* paj może być również upieczony na spodzie z
ciasta francuskiego – jest to duża oszczędność czasu.