Wykonanie

Doskonały dodatek do obiadu, ale również składnik wielu potraw. Nadaje smaku gulaszom,
mięsom duszonym. Można ją dodać do pizzy, do sałatek. Warto
mieć zapas. Polecam zdecydowanie.
Papryka konserwowaSkładniki4-5kg
papryki9 szkl
wody2 szkl
octu1 szkl
cukru1,5 szkl
oliwy3 łyżki
soli8-10 ziarenek
ziela angielskiego2
liście laurowe15
goździkówpieprzczosnekgorczycaSposób przygotowaniaKrok 1Zagotować zalewę:
woda,
ocet,
olej,
cukier i
sól, a także
goździki i
ziele angielskie, odcedzić
przyprawy. Nałożyć
paprykę do słoików. Dodać po kawałeczku
listka laurowego, pół ząbka
czosnku, oraz ze 3 ziarenka
pieprzu i szczyptę
gorczycy do każdego słoika. Zalać zalewą. Gotować słoiki jeszcze 5-7 minut.Krok 2*Zdjęcie autorstwa Ani T ;)VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 6.7/ 10 (3 votes cast)
Papryka konserwowa, 6.7 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisy
Dynia marynowana
Sałatka z
kiszonych ogórkówPikantny
sos pomidorowy na zimę
Kuskus paprykowo –
marchewkowyMix wiosenny