ßßß Cookit - przepis na Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

nazwa

Wykonanie

Doskonały dodatek do obiadu, ale również składnik wielu potraw. Nadaje smaku gulaszom, mięsom duszonym. Można ją dodać do pizzy, do sałatek. Warto mieć zapas. Polecam zdecydowanie.
Papryka konserwowa
Składniki
4-5kg papryki
9 szkl wody
2 szkl octu
1 szkl cukru
1,5 szkl oliwy
3 łyżki soli
8-10 ziarenek ziela angielskiego
2 liście laurowe
15 goździków
pieprz
czosnek
gorczyca
Sposób przygotowania
Krok 1
Zagotować zalewę: woda, ocet, olej, cukier i sól, a także goździki i ziele angielskie, odcedzić przyprawy. Nałożyć paprykę do słoików. Dodać po kawałeczku listka laurowego, pół ząbka czosnku, oraz ze 3 ziarenka pieprzu i szczyptę gorczycy do każdego słoika. Zalać zalewą. Gotować słoiki jeszcze 5-7 minut.
Krok 2
*Zdjęcie autorstwa Ani T ;)
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 6.7/ 10 (3 votes cast)
Papryka konserwowa, 6.7 out of 10 based on 3 ratings
Podobne wpisy
Dynia marynowana
Sałatka z kiszonych ogórków
Pikantny sos pomidorowy na zimę
Kuskus paprykowomarchewkowy
Mix wiosenny
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/08/2330/papryka-konserwowa