ßßß
Ziemniaczki – tak nazywają się domowej roboty pralinki. Jest to stary przepis, odgrzebany gdzieś w przepisach mamy. Smak dzieciństwa… Świetnie sprawdzają się na imprezach.ZiemniaczkiSkładniki4 paczki pełnoziarnistych herbatników (lub jedna duża)kostka margaryny4 łyżki kakaoszklanka cukru pudru (lub więcej, jeśli wolimy brardziej słodkie)garść orzechów włoskichgarść migdałówgarść wiórków kokosowychgarść rodzynekkilka kropel olejku migdałowegoSposób przygotowaniaKrok 1Herbatniki kruszymy na mąkę, najlepiej w robocie. Dodajemy zmielone orzechy i migdały, wiórki kokosowe, cukier puder, olejek i margarynę. Miksujemy chwilę, a następnie dodajemy rodzynki i wyrabiamy masę ręcznie. Odstawiamy na godzinę do lodówki, aby stwardniała.Krok 2Ze schłodzonej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Możemy obtoczyć je dodatkowo w wiórkach kokosowych lub zmielonych orzechach, a także włożyć do środka migdał-niespodziankę ;) Ziemniaczki przechowujemy w lodówce.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)"Ziemniaczki", 10 . 0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisy
Blok czekoladowyCiasto 3 w 1Ciasteczka cytrynowo-migdałowe
Tarta budyniowa z galaretkąKokosanki