Wykonanie

Ziemniaczki – tak nazywają się domowej roboty pralinki. Jest to stary przepis, odgrzebany gdzieś w przepisach mamy. Smak dzieciństwa… Świetnie sprawdzają się na imprezach.ZiemniaczkiSkładniki4 paczki pełnoziarnistych
herbatników (lub jedna duża)kostka
margaryny4 łyżki
kakaoszklanka
cukru pudru (lub więcej, jeśli wolimy brardziej słodkie)garść
orzechów włoskichgarść
migdałówgarść
wiórków kokosowychgarść
rodzynekkilka kropel
olejku migdałowegoSposób przygotowaniaKrok 1
Herbatniki kruszymy na
mąkę, najlepiej w robocie. Dodajemy zmielone
orzechy i
migdały,
wiórki kokosowe,
cukier puder, olejek i
margarynę. Miksujemy chwilę, a następnie dodajemy
rodzynki i wyrabiamy masę ręcznie. Odstawiamy na godzinę do lodówki, aby stwardniała.Krok 2Ze schłodzonej masy formujemy kulki wielkości
orzecha włoskiego. Możemy obtoczyć je dodatkowo w wiórkach
kokosowych lub zmielonych orzechach, a także włożyć do środka
migdał-niespodziankę ;) Ziemniaczki przechowujemy w lodówce.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)"Ziemniaczki", 10 . 0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisy

Blok
czekoladowyCiasto 3 w 1
Ciasteczka cytrynowo-
migdałowe
Tarta budyniowa z
galaretkąKokosanki