ßßß
 
            
        
 Kiedy robiłam porządki w szafce, znalazłam zrobione prawie rok temu i zabezpieczone ryżem przed zawilgoceniemciastka choinkoweOdłożyłam najładniejsze do dekoracji choinki a z reszty zrobiłam kuleczki związane polewą czekoladową, z dodatkiem orzechów wloskich. Ciastka były solidnej struktury, trzymały się doskonale i sporo się napracowałam, aby potłuc je tłuczkiem do mięsa na okruszki…ok 35 dkg ciastekpół kostki dobrej margarynypół szklanki cukru3 łyżki kakao1/4 szklanki mlekaaromat migdałowy3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskichMargarynę, mleko i cukier rozpuszczamy, dodajemy kakao, mieszamy i gotujemy chwilę na wolnym ogniu. Zdejmujemy z ognia, dodajemy pokruszone ciastka i posiekane orzechy oraz aromat. Studzimy, wkładamy do lodówki na około godzinę.Gdy masa stwardnieje, formujemy kulki i wkładamy do lodówki.Muszę przyznać, że bardzo lubię domowe słodycze a te bajaderki smakowały nam wyjątkowo i zniknęly błyskawicznie. Smacznego !
Kiedy robiłam porządki w szafce, znalazłam zrobione prawie rok temu i zabezpieczone ryżem przed zawilgoceniemciastka choinkoweOdłożyłam najładniejsze do dekoracji choinki a z reszty zrobiłam kuleczki związane polewą czekoladową, z dodatkiem orzechów wloskich. Ciastka były solidnej struktury, trzymały się doskonale i sporo się napracowałam, aby potłuc je tłuczkiem do mięsa na okruszki…ok 35 dkg ciastekpół kostki dobrej margarynypół szklanki cukru3 łyżki kakao1/4 szklanki mlekaaromat migdałowy3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskichMargarynę, mleko i cukier rozpuszczamy, dodajemy kakao, mieszamy i gotujemy chwilę na wolnym ogniu. Zdejmujemy z ognia, dodajemy pokruszone ciastka i posiekane orzechy oraz aromat. Studzimy, wkładamy do lodówki na około godzinę.Gdy masa stwardnieje, formujemy kulki i wkładamy do lodówki.Muszę przyznać, że bardzo lubię domowe słodycze a te bajaderki smakowały nam wyjątkowo i zniknęly błyskawicznie. Smacznego !