Wykonanie
            Smakuja jak z orzechow, jak 
amaretti. A do tego zdrowe dla zoladka- moj synek polubil je bardzo. W sam raz na pierwsza adwentowa niedziele, choc nie wiem w 
sumie, czy do niedzieli dotrwaja ;) No nic, 
zrobi sie nowe. A tymczasem za oknem pada snieg :) Sezon adwentowego pieczenia 
ciasteczek uwazam za otwarty!Na 24-26 sztuk:250 g platkow owsianych1 
jajko100 
margaryny3 lyzki 
mleka2-3 lyzki 
cukru1 mala fiolka 
aromatu migdalowegoPlatki owsiane uprazyc na suchej patelni na zloty kolor, ostudzic. Dodac 
cukier, 
zoltko, 
maslo, 
mleko i 
olejek migdalowy. Na koniec dodac ubita piane z 
bialka. Wyrobic mase, gdy jest zbyt gesta dodac ewentualnie jeszcze nieco 
mleka. Formowac z masy 
makaroniki wielkosci orzechow wloskich. Piec ok. 15 minut na zloty kolor w temperaturze 180°C w uprzednio nagrzanym piekarniku.

Ups! A tu mamy jeszcze jednego amatora 
ciasteczek... ;))