Wykonanie
Blog zaniedbałam to granic możliwości, ale obiecuję, że teraz
będę dodawała wpisy na bieżąco, a przynajmniej tak się postaram. Miałam czas sesji i niestety tego wolnego czasu brakowało mi nawet dla siebie, w sobotę mam ostatni egzamin, a później to już tylko czekać do czerwca i powtórka z rozrywki, ale do tego jeszcze sporo jest czasu. Tak wiec obiecuję, że teraz bloga
będę prowadziła w miarę możliwości systematycznie ;)Na dzisiaj przygotowałam
trufle. Są proste w wykonaniu i praktycznie zawsze mamy potrzebne skladniki w domu, a są przepyszne ! Przepis dostałam kiedyś od kucharki, która była na weselu u mojej cioci, cudowna kobieta jeśli chodzi o jej przepisy ! ;)Składniki:1
margaryna4 paczki
herbatników1 szkl
cukru pudru3 łyżki
kakaozapach, najlepiej
rumowy lub
migdałowyDodatkowo:
wiorki kokosowe, posiekane
orzechy włoskie lub pokruszone
herbatnikiPrzygotowanie:
Margarynę, szklankę
cukru pudru,
kakao, zapach wrzucamy do jednej miski i ucieramy mikserem na puszystą masę.
Herbatniki kruszymy - ja robię tak, że wszystkie wrzucam do reklamówki i rozgniatam wałkiem, ale można też użyć do tego np. maszynki do
mięsa.Pokruszone
herbatniki wrzucamy do utartej masy i dokładnie wszystko mieszamy.Robimy kuleczki wielkości
orzecha włoskiego lub trochę mniejsze, obtaczamy w pokruszonych herbatnikach/ posiekanych orzechach czy wiórkach
kokosowych i odkładamy w chłodne miejsce na kilka godzin.

Smacznego ! ;)