ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoherbatniki 400 gramównapar mocnej kawy 1,5 szklanekkakao 3 łyżek stołowychcukier puder 150 gramówrum 25 mililitrówmasło 1 kostekcukier puder 200 gramówwiórki kokosowe 100 gramówWykonanie:Herbatniki włożyć do torebki foliowej, zawiązać, rozkruszyć wałkiem. Napar kawy wymieszać z cukrem pudrem(150g), kakao i rumem, stopniowo dodawać do herbatników, wyrabiając elastyczne ciasto.Masło utrzeć na puch, dodać cukier puder(200g), a na końcu wiórki kokosowe.Ciasto podzielić na 2 części. Na posmarowanym masłem pergaminie rozwałkować prostokątne placki grubości ok. 3 mm. Posmarować kremem i zwinąć w rolady. Zawinąć w pergamin i wstawić do lodówki na ok. 2h.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WęgierskaKomentarze:Autor: karotkaData: 2009-04-30mniammmDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: