ßßß Cookit - przepis na Rolada węgierska

Rolada węgierska

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
herbatniki 400 gramów
napar mocnej kawy 1,5 szklanek
kakao 3 łyżek stołowych
cukier puder 150 gramów
rum 25 mililitrów
masło 1 kostek
cukier puder 200 gramów
wiórki kokosowe 100 gramów
Wykonanie:
Herbatniki włożyć do torebki foliowej, zawiązać, rozkruszyć wałkiem. Napar kawy wymieszać z cukrem pudrem(150g), kakao i rumem, stopniowo dodawać do herbatników, wyrabiając elastyczne ciasto.
Masło utrzeć na puch, dodać cukier puder(200g), a na końcu wiórki kokosowe.
Ciasto podzielić na 2 części. Na posmarowanym masłem pergaminie rozwałkować prostokątne placki grubości ok. 3 mm. Posmarować kremem i zwinąć w rolady. Zawinąć w pergamin i wstawić do lodówki na ok. 2h.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Węgierska
Komentarze:
Autor: karotka
Data: 2009-04-30
mniammm
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7026/Rolada-wegierska