Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
herbatniki 400 gramównapar mocnej
kawy 1,5 szklanek
kakao 3 łyżek stołowych
cukier puder 150 gramów
rum 25 mililitrów
masło 1 kostek
cukier puder 200 gramów
wiórki kokosowe 100 gramówWykonanie:
Herbatniki włożyć do
torebki foliowej, zawiązać, rozkruszyć wałkiem. Napar
kawy wymieszać z
cukrem pudrem(150g),
kakao i
rumem, stopniowo dodawać do
herbatników, wyrabiając elastyczne ciasto.
Masło utrzeć na puch, dodać
cukier puder(200g), a na końcu
wiórki kokosowe.Ciasto podzielić na 2 części. Na posmarowanym
masłem pergaminie rozwałkować prostokątne placki grubości ok. 3 mm. Posmarować kremem i zwinąć w rolady. Zawinąć w pergamin i wstawić do lodówki na ok. 2h.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WęgierskaKomentarze:Autor: karotkaData: 2009-04-30mniammmDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: