Wykonanie

Ostatni dzień w roku.Wyjątkowy czas. Tak inny i odległy od poprzedniego...Po północy
będę częstowaćgości rumowymi
truflami.Są doskonałe.
Czekoladowe z wyczuwalną nutką
kokosu.200 g
czekolady mlecznej,łyżkę
masła oraz50 g
czekolady gorzkiejroztopiłam w kąpieli
wodnej.Gdy
czekolada rozpuściła siędodałam 130 g
kokosowych wiórków,200 g pokruszonych
herbatników (dwie paczki),10 łyżek
cukru pudru, 3 łyżki gorzkiego
kakao i około 130 ml
rumu.Dokładnie wymieszałam wszystkie składniki. Masa powinna
miećkonsystencję taką, by można z niej formować kulki.Jeśli jest zbyt sucha należy dolać więcej
rumu.Z powstałej masy utoczyłam kulki, wstawiłam do lodówki, by stwardniały.Część zimnych
trufli obtoczyłam w gorzkim
kakao a pozostałe w cukrze pudrze. Przełożyłam do kolorowych papilotek.
Rumowe trufle przechowuję w lodówce.Bardzo smacznie polecam :)Moim gościom i sympatykomżyczę wszystkiego co najlepsze.Dobrego zdrowia, radości i spełnienia pragnień.Szampańskiej zabawy :)Serdecznie pozdrawiam.Arriva!:)