ßßß Cookit - przepis na Australijskie kuleczki z rumem

Australijskie kuleczki z rumem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Marta Krzeczkowska
Czas przygotowania: do 30 minut
Region: kuchnia australijska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (6 głosów)
250g herbatników
390g słodkiego skondensowanego mleka
50g rodzynek
10 łyżek rumu
150g wiórków kokosowych
100g posiekanych orzechów włoskich
4 łyżki kakao
1 łyżeczka wanilii
Australijskie kuleczki z rumem - sposób przygotowania: Zamoczyć rodzynki w rumie. Herbatniki pokruszyć w mikserze na pył. Dodać wiórki orzechy i kakao. Wymieszać. Dodać rodzynki, rum i gęste słodkie mleko. Wymieszać. Schłodzić w lodówce przez 10 minut. Formować na małe kuleczki i obtoczyć we wiórkach kokosowych. Można trzymać w lodowce przez 5 dni.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-13944352/australijskie kuleczki z rumem/p