Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Marta Krzeczkowska

Czas przygotowania: do 30 minutRegion: kuchnia australijskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)250g
herbatników390g słodkiego skondensowanego
mleka50g
rodzynek10 łyżek
rumu150g
wiórków kokosowych100g posiekanych
orzechów włoskich4 łyżki
kakao1 łyżeczka
waniliiAustralijskie kuleczki z
rumem - sposób przygotowania: Zamoczyć
rodzynki w
rumie.
Herbatniki pokruszyć w mikserze na pył. Dodać wiórki
orzechy i
kakao. Wymieszać. Dodać
rodzynki,
rum i gęste słodkie
mleko. Wymieszać. Schłodzić w lodówce przez 10 minut. Formować na małe kuleczki i obtoczyć we wiórkach
kokosowych. Można trzymać w lodowce przez 5 dni.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu