ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutRegion: kuchnia australijskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)250g herbatników390g słodkiego skondensowanego mleka50g rodzynek10 łyżek rumu150g wiórków kokosowych100g posiekanych orzechów włoskich4 łyżki kakao1 łyżeczka waniliiAustralijskie kuleczki z rumem - sposób przygotowania: Zamoczyć rodzynki w rumie. Herbatniki pokruszyć w mikserze na pył. Dodać wiórki orzechy i kakao. Wymieszać. Dodać rodzynki, rum i gęste słodkie mleko. Wymieszać. Schłodzić w lodówce przez 10 minut. Formować na małe kuleczki i obtoczyć we wiórkach kokosowych. Można trzymać w lodowce przez 5 dni.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu