ßßß
Pyszne, chrupiące domowe gofry, które świetnie smakują zarówno z bitą śmietaną i owocami, jak i z cukrem pudrem czy dżemem.Składniki2 szklanki mąki2 jajka1 szklanka mleka1/2 szklanki wody gazowanej1/3 szklanki oleju1 opakowanie cukru waniliowego1 łyżeczka proszku do pieczeniakropla olejku śmietankowego (opcjonalnie)Sposób przygotowaniaKrok 1Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem waniliowym. Jeśli wolicie słodsze gofry można dodać jeszcze 2 łyżki cukru. Następnie dodawać mleko, olej i wodę na zmianę z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Można dodać jakiś olejek zapachowy. Z białek ubić sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać ją z masą. Piec gofry w nagrzanej gofrownicy ok. 5 min na każdą porcję.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Domowe gofry, 10 . 0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyGofry drożdżoweGofry z marchewką
Drożdżówka z rodzynkami i kruszonkąDrożdżówka (pieróg drożdżowy)Jabłka pod kruszonką