Takie placki pierwszy raz jadłam w barze mlecznym. Po kilku próbach udało mi się odtworzyć ich smak, którego podstawą jest duuuuuża ilość koperku.Składniki2 małe cukinie1 jajko3/4 szklanki tartego sera żółtegopęczek koperkumąka pszennałyżka jogurtu greckiego150ml mlekasól, pieprz, oliwaSposób przygotowaniaKrok 1Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jeśli są młode nie trzeba obierać ich ze skórki.Krok 2W misce przygotowujemy ciasto z podanych składników, dodajemy cukinię i ser. Do ciasta dodajemy tyle mąki, aby jego konsystencja była taka jak ciasta na placki ziemniaczane.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)Placki z cukinii, 10.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyPlacki z cukiniiBananowe placuszki z rodzynkamiPaszportyPlacuszki z cukinią na słodkoPomidorowo-ziołowy tort naleśnikowy