ßßß
Pyszne bajaderki z bakaliami. Coś dla osób, którym został biszkopt z ciasta i nie wiedzą co z nim zrobić:)BajaderkiSkładniki1 mały biszkopt kakaowy1 opakowanie budyniu czekoladowego1,5 szklanki mleka1/3 kostki masłarodzynkiskórka z pomarańczymigdały obrane ze skórki1 kieliszek wódki lub rumuwiórka kokosoweSposób przygotowaniaKrok 1Biszkopt kruszymy. 1 szklankę mleka na budyń gotujemy z masłem do zawrzenia. Proszek budyniowy mieszamy z pół szklanki budyniu. Do wrzącego mleka dodajemy i energicznie mieszamy, żeby nie było grudek, odstawiamy do wystygnięcia. Pokruszony biszkopt mieszamy z budyniem, skórką pomarańczy, wiórkami kokosowymi, rodzynkami i wódką na jednolitą masę. Następnie formułujemy kulki, w środek wkładamy migdał i obtaczamy w wiórkach kokosowych.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisySzarlotka z budyniemKasztankiMini Pavlova z truskawkamiGotowany sernik z owocami
Blok czekoladowy