Wykonanie
Kraina Wiecznych Mrozów odeszła w niepamięć.Co robimy gdy po wejściu do sklepu widzimy pierwsze w tym roku
truskawki o smaku truskawek?Biegniemy po
śmietanę,
masło i
biszkopty, a
potem do domu, żeby wyczarować deser do popołudniowej
kawy.SKŁADNIKI:1 opakowanie
truskawek2
śmietany kremówki1
masło260g
biszkotpówpół
czekoladykilka łyżek
mlekaWYKONANIE:
Biszkopty mielimy/kruszymy/ścieramy na tarce, jednym słowem - rozdrabniamy. Kostkę
masła roztapiamy i dodajemy do pokruszonych
biszkoptów, mieszamy. To samo robiliśmy przy Tarcie z
malinami .Wstawiamy spód ciasta do lodówki.Ubijamy
śmietanę kremówkę na sztywno. Rozsmarowujemy na cieście i znów do lodówki.A teraz gwiazdy wieczoru -
truskawki. Tu pełna dowolność, układamy je jak chcemy. My przekroiłyśmy je na pół i ułożyłyśmy dookoła.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej (miskę stawiamy na garnku, w której będzie gotowała się
woda),
mleko dodajemy żeby uzyskać taką konsystencję, która pozwoli nam swobodnie polać
truskawki.