Delikatny jak chmurka mus pełen truskawek, puszystej śmietany i słodkiej białej czekolady. Wymaga odrobinę pracy, ale efekt jest oszałamiający. Wyjątkowy deser, wyjątkowa słodycz na wyjątkowy dzień.200 g świeżych lub mrożonych truskawek200 g śmietany kremówki150 g białej czekolady1 łyżeczka soku z cytryny2 łyżki mleka- Truskawki dokładnie myjemy, obieramy z szypułek i skrapiamy sokiem z cytryny. Całość miksujemy na gładką masę.- Nad kąpielą wodną roztapiamy białą czekoladę z 2 łyżkami mleka. Kiedy całkowicie się rozpuści zdejmuje ją z ognia i chwilę studzimy.- Białą czekoladę łyżkami dodajemy do zmiksowanych truskawek i delikatnie mieszamy na jednolitą masę. Uwaga, aby nie powstały grudki z czekolady trzeba ją mieszać z owocami w miarę szybko.- Śmietanę ubijamy na sztywno i kolejno łyżka po łyżce dodajemy do masy z czekolady i truskawek.- Masę wykładamy do pucharków i chłodzimy przez kilka godzin. Przed podaniem można deser posypać białą czekoladą, udekorować świeżymi truskawkami lub chmurką z bitej śmietany.Smacznego:)