ßßß
Potrzebne będą:- 1 puszka mleka słodzonego (około 500g)- 400ml zimnej śmietany kremówki 30%- 400g truskawek- 100g truskawek na musSposób wykonania:1) Truskawki myjemy i obieramy z szypułek, po czym miksujemy w blenderze kielichowym wraz z zimnym mlekiem na jednolitą masę, a następnie przelewamy do miski.2) Zimną kremówkę ubijamy na sztywno, po czym dodajemy porcjami do masy truskawkowej, mieszając silikonową łopatką.3) Miksujemy na mus truskawki (100g).4) Do pojemnika wlewamy na przemian porcję masy truskawkowej i polewamy musem truskawkowym.5) Pojemnik szczelnie zamykamy i wkładamy do zamrażalnika na co najmniej 6-8 godzin. Jeśli lody są długo w zamrażalniku, wyjmujemy je około 20 minut wcześniej, żeby łatwiej nam było nabierać je łyżką do lodów.
Smacznego =)