Wykonanie

Maszyny na sezon przygotowane? Świetnie! W to lato zamierzam szaleć z
lodami, więc mam nadzieję, że do mnie dołączycie :-). A zaczynam już teraz. Pyszne
lody o smaku karmelowym, z tak popularnego dulce de leche, albo po prostu z gotowanego przez 2 godziny słodzonego
mleka skondensowanego. Pycha! Idę po kolejną porcję ... ;). Przepis pochodzi z 'Pocket guide to ice cream' Vicki Smallwood.Składniki:200 g dulce de leche230 ml
mleka370 ml
śmietany kremówkiNa małym palniku delikatnie podgrzać
mleko z dulce de leche, tylko do rozpuszczenia składników. Nie dopuścić do zagotowania! Ostudzić do temperatury lodówkowej.Ochłodzone, wlać do maszyny do
lodów, razem z chłodną kremówką i dalej postępować wg instrukcji Waszej maszyny do
lodów.Smacznego :)