Szybki i efektowny obiad, w sam raz dla niezapowiedzianych gości:)Składniki1 podwójna pierś z kurczaka1 por3 łyżki musztardy ziarnistej2 łyżki ulubionego ketchupuprzyprawa do mięsajajko do posmarowania1 opakowanie ciasta francuskiego gotowegoSposób przygotowaniaKrok 1Pierś przekroimy na pół. Przyprawiamy. Pora kroimy, przyprawiamy solą i pieprzem obsmażamy na masełku do miękkości. Ciasto francuskie kroimy na pół. Na środku każdej połówki układamy warstwowo pierś, smarujemy musztardą i ketchupem i por. Nacinamy po bokach cienkie paski i sklejamy w warkocza. Smarujemy rozkłóconym jajkiem, pieczemy 30 minut w 180 stopniach.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Pierś z kurczaka z porami w cieście francuskim , 10.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyPełnoziarnista tarta z porami i wędzonym kurczakiemPtysie francuskie z pastą rybnąFrancuski warkocz z łososiem i warzywamiCzosnkowa sałatka z makaronem ryżowymPasztet dla najmłodszych alergików