ßßß Cookit - przepis na Pierś z kurczaka z porami w cieście francuskim

Pierś z kurczaka z porami w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Szybki i efektowny obiad, w sam raz dla niezapowiedzianych gości:)
Składniki
1 podwójna pierś z kurczaka
1 por
3 łyżki musztardy ziarnistej
2 łyżki ulubionego ketchupu
przyprawa do mięsa
jajko do posmarowania
1 opakowanie ciasta francuskiego gotowego
Sposób przygotowania
Krok 1
Pierś przekroimy na pół. Przyprawiamy. Pora kroimy, przyprawiamy solą i pieprzem obsmażamy na masełku do miękkości. Ciasto francuskie kroimy na pół. Na środku każdej połówki układamy warstwowo pierś, smarujemy musztardą i ketchupem i por. Nacinamy po bokach cienkie paski i sklejamy w warkocza. Smarujemy rozkłóconym jajkiem, pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)
Pierś z kurczaka z porami w cieście francuskim , 10.0 out of 10 based on 1 rating
Podobne wpisy
Pełnoziarnista tarta z porami i wędzonym kurczakiem
Ptysie francuskie z pastą rybną
Francuski warkocz z łososiem i warzywami
Czosnkowa sałatka z makaronem ryżowym
Pasztet dla najmłodszych alergików
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/04/8248/piers-z-kurczaka-z-porami-w-ciescie-francuskim