ßßß Cookit - przepis na Mini hot dogi w cieście francuskim

Mini hot dogi w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Ostatnia propozycja szybkiej przekąski na przyjęcie Sylwestrowe lub inną okazję
Składniki:
0,5 kg parówek (u mnie Gucie z Gzelli)
gotowe ciasto francuskie
jajko
koperek suszony
Dodatkowo:
ketchup
musztarda
Przygotowanie:
Ciasto wałkujemy dość cienko (trzeba podsypać mąką), kroimy na cienkie paski, parówki obieramy z folii, tniemy na pół i zawijamy ciastem (potrzebne są nie duże kawałki, ja każdy pasek kroiłam na 4-5 części), smarujemy rozbełtanym jajkiem układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową i papierem do pieczenia (wysmarowanym tłuszczem!), posypujemy i pieczemy tyle czasu ile podaje producent (paróweczki ze dwa razy trzeba obrócić inaczej się popalą). Podajemy z ketchupem i musztardą Smacznego i Szczęśliwego Nowego Roku 2015 .
Źródło:http://www.wariatkawkuchni.pl/2014/12/mini-hot-dogi-w-ciescie-francuskim.html