Wykonanie
Ostatnia propozycja szybkiej przekąski na przyjęcie Sylwestrowe lub inną okazjęSkładniki:0,5 kg
parówek (u mnie Gucie z Gzelli)gotowe
ciasto francuskiejajkokoperek suszonyDodatkowo:
ketchupmusztardaPrzygotowanie:Ciasto wałkujemy dość cienko (trzeba podsypać
mąką), kroimy na cienkie paski,
parówki obieramy z folii, tniemy na pół i zawijamy
ciastem (potrzebne są nie duże kawałki, ja każdy pasek kroiłam na 4-5 części), smarujemy rozbełtanym
jajkiem układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową i papierem do pieczenia (wysmarowanym tłuszczem!), posypujemy i pieczemy tyle czasu ile podaje producent (paróweczki ze dwa
razy trzeba obrócić inaczej się popalą). Podajemy z
ketchupem i
musztardą Smacznego i Szczęśliwego Nowego Roku 2015 .