Składniki:2 płaty ciasta francuskiego (u mnie okrągłe)podwójny filet z kurczaka30dkg pieczarek2 łyżki ketchupu1 jajkoprzyprawa do kurczakapół łyżeczki ziół prowansalskichSposób przygotowaniaBlachę wykładam papierem do pieczenia, na którym kładę jeden płat ciasta francuskiego. Nakłuwam je widelcem, następnie smaruje jedną łyżkę ketchupu. Układam rozbite mięso w kurczaka (surowe), które następnie przyprawiam. Na mięso wysypuje krótko podsmażone na małej ilości olejupieczarki, rozkładam równomiernie, zostawiając krawędź ciasta (ok 2cm). Przykrywam drugim płatem ciasta francuskiego (także nakłuwam je widelcem i smaruje łyżką ketchupu). Obie warstwy ciasta ugniatam, podwijam brzeg i dociskam widelcem. Smaruje wierzch roztrzepanym jajkiem. Wkładam do rozgrzanego do 180 stopni (z termoobiegiem) piekarnika na 30minut. Naprawdę smaczne!