Wykonanie
Nie mam pojęcia co takiego jest w połączeniu
miodu i
musztardy, ale wszystko okraszone sosem na bazie tych dwóch składników automatycznie wydaje mi się bardziej wykwintne, wyszukane i przepyszne, choćby to był wrap z
kurczakiem na szybko. Idealna opcja, żeby urozmaicić sobie oklepane kanapki na lunch.► tortilla pszenna [ 62 g / 1 sztuka]►
pierś z kurczaka [ 100 g]► ulubiona
musztarda [ 20 g ]►
miód [2 0 g / łyżka ]►
tarta mozzarella [ 30 g ]► sok z cy
tryny [ł yżka]►
sałata lo dowa [3 liście ]►
pomidor [pół średniego]Oczyszczonego
kurczaka pokroić w kawałki i usmażyć na nieprzywierającej patelni bądź podpiec w piekarniku aż do ścięcia się
mięsa.Z
musztardy,
miodu i
soku z cytryny utworzyć sos, pokryć nim dokładnie
kurczaka i wstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny, żeby smaki się przeszły.Na placku pszennym rozsypać
ser i zapiec przez ok. 5 min, aż
mozzarella zacznie się topić.Na ciepłą tortillę wyłożyć
kurczaka i warzywa, zawinąć i jeść ;)