Wykonanie
Share the post "Wrapy z
kurczakiem i
mozzarellą w sosie
miodowo-
musztardowym"Idealna przekąska na zimno i na ciepło, chociaż ja podałam je w większej ilości jako danie główne:) Świetny pomysł na przemycenie warzyw dla warzywnych niejadków (wiem coś o tym ;/). Proste i szybkie w wykonaniu wrapy z tortilli z grillowaną lub zwyczajnie usmażoną
piersią z kurczaka, z warzywami i
mozzarellą w pysznym sosie
miodowo-
musztardowym. Można oczywiście użyć tutaj innego
sera, ja akurat miałam
mozzarellę w lodówce. Polecam!Scroll down for EnglishWrapy z
kurczakiem i
mozzarellą w sosie
miodowo-
musztardowym (1 szt.)Składniki:2 łyżeczki
jogurtu greckiego1 łyżeczka
musztardy Dijon3/4 łyżeczki
miodu1 tortilla gotowa lub z tego przepisu1
pierś z kurczaka,grillowana lub usmażona2 plasterki
pomidoramała garść ulubionych
sałat1-2 łyżki
sera startego na tarcePrzygotowanie:W małej miseczce dokładnie wymieszaj ze sobą
jogurt,
musztardę i
miód.Przygotuj tortillę i wyłóż na środek
kurczaka,
pomidory,
sałatę i
ser.Polej całość przygotowanym sosem i zawiń tortillę (ja pomogłam sobie wykałaczkami)Podawaj z
sałatą.Smacznego!
English versionHoney
Mustard Chicken Wrap (1 wrap)Ingredients:2 teaspoons Greek
yogurt1 teaspoon Dijon
mustard3/4 teaspoon honey1
home made tortilla or store bought1 small breast grilled or baked chicken2 slices of tomatosmall handful of fresh salad1-2 tablespoons shredded cheesePreparation:To prepare the honey
mustard sauce,
whisk together the Greek yoghurt,
mustard, and honey in small bowl until smooth.Lay out your tortilla on flat surface and layer with hicken, tomato, salad, and cheese.
Pour honey
mustard sauce on top and roll your wrap tightly.Enjoy!
Share the post "Wrapy z
kurczakiem i
mozzarellą w sosie
miodowo-
musztardowym"