ßßß
Bardzo szybkie w wykonaniu i dobre ciasto. W sam raz na leniwe, niedzielne po południe:)SkładnikiCiasto1 szklanka mąki pszennej75ml oleju1 szklanka maślanki2 jaja2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 tabliczki gorzkiej czekoladyMasa1 puszka ananasów2 jaja2 opakowania budyniów waniliowych1 szklanka mleka0,5 szklanki cukru0,5 kostki masła2 łyżki mąki pszennejSposób przygotowaniaCiastoKrok 1Mokre składniki miksujemy, dodajemy wcześniej wymieszane suche składniki i miksujemy do połączenia. Kruszymy czekoladę i mieszamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 35 minut (proporcje są na małą blaszkę)Krok 2Sok z ananasa miksujemy z jajami, budyniami, mąką. Mleko zagotowujemy z masłem i cukrem. Masę ananasową dodajemy i energicznie mieszamy.Krok 3Biszkopt kroimy na pół, układamy pokrojone w kostkę ananasy, pokrywamy masą. Przykrywamy i powtarzamy czynność.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)Ananasowiec straciatella, 10 . 0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyBiałe kiełbaski zapiekane z kapustą z ananasamiBiała damaWiśniowo-biszkoptowe ciasto “Mała Mi”Mocno cytrynowy sernik na serkach homogenizowanychSernik na zimno z musem porzeczkowym