Wykonanie

Bardzo szybkie w wykonaniu i dobre ciasto. W sam raz na leniwe, niedzielne po południe:)SkładnikiCiasto1 szklanka
mąki pszennej75ml
oleju1 szklanka
maślanki2
jaja2 łyżeczki
proszku do pieczenia0,5 tabliczki
gorzkiej czekoladyMasa1 puszka
ananasów2
jaja2 opakowania budyniów
waniliowych1 szklanka
mleka0,5 szklanki
cukru0,5 kostki
masła2 łyżki
mąki pszennejSposób przygotowaniaCiastoKrok 1Mokre składniki miksujemy, dodajemy wcześniej wymieszane suche składniki i miksujemy do połączenia. Kruszymy
czekoladę i mieszamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 35 minut (proporcje są na małą blaszkę)Krok 2
Sok z ananasa miksujemy z
jajami, budyniami,
mąką.
Mleko zagotowujemy z
masłem i
cukrem. Masę
ananasową dodajemy i energicznie mieszamy.Krok 3
Biszkopt kroimy na pół, układamy pokrojone w kostkę
ananasy, pokrywamy masą. Przykrywamy i powtarzamy czynność.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)Ananasowiec straciatella, 10 . 0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisy
Białe kiełbaski zapiekane z
kapustą z
ananasamiBiała dama
Wiśniowo-
biszkoptowe ciasto “Mała Mi”Mocno
cytrynowy sernik na serkach homogenizowanychSernik na zimno z musem
porzeczkowym