ßßß
Bardzo sycące danie, które idealnie nadaje się na zimowe spotkanie przy piwku. Świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami lub chlebem razowym.Składniki400g kapusty kiszonejkilka malutkich kiełbasek wędzonych1 łyżeczka konfitury śliwkowej1 cebula1 liść laurowykilka ziarenek ziela angielskiegosólpieprzmajeranekoliwaSposób przygotowaniaKrok 1Kapustę podsmażamy na patelni z zielem angielskim i liściem laurowym aż będzie prawie miękka. Dodajemy cebulkę posiekaną w drobną kostkę, łyżeczkę konfitury śliwkowej i przyprawiamy do smaku.Krok 2Kapustę układamy w naczyniu do zapiekania. Na wierzchu kładziemy kiełbaski. Zapiekamy około 20min, do momentu kiedy kiełbaski się zarumienią.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)Kiełbaski zapiekane z kapustą, 10.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyCannelloni w pomidorach
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 2Zapiekanka ziemniaczano-rybnaBabka ziemniaczana