Wykonanie

Doskonała odmiana dla “zwykłych” placków ziemniaczanych. Moja córeczka się nimi zajada.Składniki1/2kg
ziemniaków300 gram
twarogu (u mnie półtłusty)2
jajkasól i
pieprz wg uznania1 łyżka
mąki pszennejolej do smażeniaSposób przygotowaniaKrok 1Ugotować
ziemniaki, następnie rozgnieść je, dodać
twaróg,
jajka oraz
przyprawy, dokładnie wymieszać i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto doprawić do smaku. Posypać ręce
mąką i uformować kulki. Spłaszczyć je na placki o wysokości 1 cm. Smażyć je na rozgrzanym
oleju z obu stron na złoty kolor. Układać na półmisku ukośnie jeden na drugim, aby nie zwilgotniały.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Placki ziemniaczane z
twarogiem, 10.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyPlacuszki z
cukinią na słodko
Bananowe placuszki z
rodzynkamiPlacuszki z
gruszką i
bananemPlacki z
jabłkami bez
mąkiPlacki z
siemieniem lnianym i
jabłkiem