Wykonanie
            Czasem i mnie tak się zdarza, że w lodówce dzikim lokatorem jest tylko światło, a i pomysłów na obiadek brak. Wtedy niezawodny wydaje się być przepis na kotleciki ziemniaczane ... z sosem. Sos do tych kotletów może być różny ..... jeśli naprawdę nie masz nic w lodówce - odpowiedni będzie 
ketchup. Jeśli masz czas i odpowiednie składniki - możesz wykonać nieśmiertelny 
sos pomidorowy. Ja lubię 
pieczarkowy, ale jak kto woli :-)Potrzebne składnikiugotowane 
ziemniakimąka pszennajajkaolejsól i 
pieprzPrzepis podstawowyUgotowane i przestudzone 
ziemniaki trzeba dobrze wycisnąć lub zmielić (
pisałam Wam o swym tępym nożyku w maszynce do mielenia - przy okazji knedelków z 
truskawkami)Do wyciśniętych/zmielonych 
ziemniaków wbijamy 
jajka (mniej więcej jedno na 1kg 
ziemniaków),a następnie dosypujemy 
mąki.Masę solimy, 
pieprzymy i wyrabiamy.Z wyrobionego ciasta formujemy małe lub średnie kotlety, które obtaczamy w 
bułce.Smażymy na 
oleju bądź 
oleju kokosowym (kiedyś opiszę cudowne i wszechstronne właściwości tego specyfiku).

Życzę smacznego