ßßß
Zima to najlepszy okres na konsumowanie efektów jesiennej pracy. Jeśli ktoś dysponuje świeżymi owocami prosto z drzewa, warto zachować ten smak na dłużej. Ten przepis, jak i wiele innych mam od mamy. Robiłyśmy je wspólnie.Składniki0,5l octu1l wody1kg cukru20 goździkówgruszki (obrane i pokrojone w ćwiartki)Sposób przygotowaniaKrok 1Zagotować zalewę. Wrzucić gruszki. Gotować, aż będą miękkie.Krok 2Gorące gruszki nakładać do słoików, Zalać zalewą, ale wyłowić goździki, gdyż w słoikach mogą nam zabarwić brzydko gruszki. Zakręcić. Gotowe!VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 5.0/ 10 (8 votes cast)Gruszki w occie, 5.0 out of 10 based on 8 ratingsPodobne wpisyOgórki w chiliSałatka z ogórków w currySałatka z grzybkami i BrieCiasto czekoladowo – rodzynkowe p. Grażyny – danie konkursoweCiasto czekoladowe z gruszką i śliwką