Wykonanie

Zima to najlepszy okres na konsumowanie efektów jesiennej pracy. Jeśli ktoś dysponuje świeżymi
owocami prosto z drzewa, warto zachować ten smak na dłużej. Ten przepis, jak i wiele innych mam od mamy. Robiłyśmy je wspólnie.Składniki0,5l
octu1l
wody1kg
cukru20
goździkówgruszki (obrane i pokrojone w ćwiartki)Sposób przygotowaniaKrok 1Zagotować zalewę. Wrzucić
gruszki. Gotować, aż będą miękkie.Krok 2Gorące
gruszki nakładać do słoików, Zalać zalewą, ale wyłowić
goździki, gdyż w słoikach mogą nam zabarwić brzydko
gruszki. Zakręcić. Gotowe!VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 5.0/ 10 (8 votes cast)
Gruszki w occie, 5.0 out of 10 based on 8 ratingsPodobne wpisy
Ogórki w
chiliSałatka z
ogórków w
currySałatka z
grzybkami i
BrieCiasto
czekoladowo –
rodzynkowe p. Grażyny – danie konkursoweCiasto
czekoladowe z
gruszką i
śliwką