Wykonanie
Dzisiaj klasyczne danie, szybkie, tanie i smaczne. Dla małych i dużych domowników. Zachwyci każdego!

Składniki:- 600 g mielonej piersi z
indyka- duża
cebula- 2 ząbki
czosnku- świeża
kolendra-
jajko- 3 łyżki
bułki tartej, 1/4 szklanki zimnej
wody-
majeranek,
sól,
pieprz,
papryka słodka- 700 ml pasty pomidorowej- 50 g
parmezanu- 500 ml
bulionu warzywnego-
bazyliaCebulę i
czosnek drobno posiekać, dodać do
mięsa. Dodać
jajko,
bułkę i
wodę oraz
przyprawy i całość dokładnie wymieszać. Formować małe pulpeciki (troszkę większe od
orzecha włoskiego).
Bulion wlewamy do garnka i lekko zagotowujemy. Dodajemy pulpeciki i na małym ogniu gotujemy. Do
wywaru możemy dodać pokrojone
marchewki lub
grzybki.Jak pulpeciki są gotowe - dodajemy pastę
pomidorową , doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze około 5 minut, aż smaki się połączą.Podajemy z
makaronem i całość posypujemy tartym
parmezanem.SMACZNEGO!!!