Co tu dużo pisać o tej potrawie jednym słowem:szybko smacznie i kolorowo na obiad.Do przygotowania dania użyłam wołowiny warzyw oraz ryżu z warzywami firmy PIĄTNICA który dostałam jakiś czas temu w ramach współpracy, jest doskonały do potraw z mięsem,dodatek warzyw sprawia że doskonale smakuje również jako samodzielne danie.Składniki1 opakowanie meksykańskiej mieszanki warzywnej1/2 kg wołowiny na gulasz4 łyżki oliwy1 cebula czerwona1 papryka czerwona1 duży pomidor1 puszka fasoli w zalewie1 cebuladymka-naćPrzyprawy:1 łyżeczka przyprawy do fajity użyłam tej firmy: Skworcuszczypta mielonego kminu rzymskiegoszczypta suszonej kolendry1/2 łyżeczki wędzonej paprykiszczypta chili jalapenoszczypta pieprzu cayenne3 ząbki czosnkusól morska do smaku200 g ryżu z warzywami Piątnica1.2.3.Po tym czasie dodajemy znów mięso i pokrojonego pomidora, wrzucamy osączoną z zalewy fasolę czerwoną, doprawiamy ewentualnie solą dusimy 2 minuty. Odstawiamy.4.Ryż gotujemy na sypko wg wskazówek na opakowaniu .Wykładamy na talerze podajemy z wołowiną posypujemy szczypiorem z dymki.Życzę smacznego!