Wykonanie
Pyszne chrupiące naleśniki i ostre bogate w warzywa nadzienie czegóż chcieć więcej? Szybko, smacznie i fit...Myślę że skusi osoby będące na diecie i nie jedzące
mięsa...:)



Składnikiopakowanie
mieszanki MEKSYKAŃSKIEJ np z Hortexu1
cukinia młoda1
cebula2 łyżki
masłasól morska do smaku
papryka ostra do smaku
pieprz kolorowy z młynka do smaku
Ketchup paprykowy-(u mnie domowej roboty) lub inny ostry100 g
sera żółtegoNaleśniki:1 szklanka
mleka2
jajka1 szklanka
mąki pszennej2 łyżki
mąki kukurydzianej3/4 szklanki
wody gazowanejszczypta
soli1 łyżka
oliwyfolia aluminiowa do zawinięciaSposób przygotowaniaNaleśnikowe ciasto:
Jajka ubić na pianę z
solą połączyć z
mlekiem,
mąką dokładnie zmiksować do gęstego ciasta wlać
wodę gazowaną ,dokładnie zmiksować i odstawić ciasto na 20 minut.Patelnię ceramiczną rozgrzać wlewać ciasto i smażyć naleśniki-ja smażyłam bez użycia tłuszczu-na patelni ceramicznej nie ma takiej potrzeby.

Warzywny farsz:W rondelku rozpuścić
masło dodać posiekaną
cebulę oraz mrożoną
mieszankę meksykańską dusić pod przykryciem 7 minut od czasu do czasu mieszając.Następnie dodać pokrojoną w cienkie paski
cukinię doprawić do smaku
solą pieprzem i
ostrą papryką dusić jeszcze 3-4 minuty aż
cukinia lekko zmięknie.

Każdy naleśnik posmarować z jednej strony
ostrym ketchupem paprykowym,rozłożyć warzywne nadzienie złożyć lub zrolować,końce owinąć w folię aluminiową posypać po wierzchu
startym serem żółtym i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180*c około 5 minut aż
ser się lekko stopi.Podawać od razu po przyrządzeniu udekorować prze podaniem listkami
natki pietruszki .