ßßß
Cookit - przepis na Biszkopt z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietaną
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Biszkopt z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietaną
Składniki
Jajko
Mąka pszenna
Mąka ziemniaczana
Cukier
Proszek do pieczenia
Brzoskwinie
Galaretka pomarańczowa
Woda
Śmietana kremówka
Cukier puder
Śmietanfix
Tarta
Czekolada gorzka
Wykonanie
Kończę swój urlop i w związku z tym zapraszam na coś słodkiego - pyszne ciasto
biszkoptowe
:) Ciasto podpatrzyłam w jednej z kawiarni w moim
mieście
:)
Składniki (na blaszkę 36x24 cm):
Biszkopt
:6
jajek
1 szklanka
mąki pszennej
2 łyżki
mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki
cukru
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
Owoce
:1 puszka
brzoskwiń
2
galaretki pomarańczowe
+
woda
Wierzch:600 ml
śmietanki 30%
3 łyżki
cukru pudru
3
śmietan-fixy
tarta
gorzka czekolada
Sposób wykonania:1.
Żółtka
oddzielamy od
białek
.
Białka
ubijamy na sztywno, następnie dodajemy
cukier
i
żółtka
, ubijamy. Delikatnie wmieszamy przesiane
mąki
i
proszek do pieczenia
. Wykładamy na blaszkę i pieczemy w 180 st. C przez 30-40 minut. Studzimy, przekrawamy wzdłuż.2.
Brzoskwinie
kroimy w kostkę.3.
Galaretki
przygotowujemy według przepisu na opakowaniu (odjęłam trochę
wody
).4. Tężącą
galaretkę
mieszamy z pokrojonymi
brzoskwiniami
. Wykładamy na
biszkopt
i przykrywamy drugą częścią.5.
Śmietanę
ubijamy z
śmietan-fixami
i
cukrem pudrem
, wykładamy na wierzch ciasta i posypujemy tartą
gorzką czekoladą
. Ciasto schładzamy w lodówce.Smacznego!!!
Źródło:
http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2014/02/biszkopt-z-brzoskwiniami-galaretka-i.html
Przepisy powiązane
Szarlotka królewska
Ciasto czekoladowe
Rolada brzoskwiniowa... miała być :)
Biszkopt z musem czekoladowym i brzoskwiniami
Brzoskwiniowa tęcza
Składniki powiązane (0)