ßßß
Biszkopt8 jaj8 łyżek cukru8 łyżek mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej1,5 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowyMus3 jajka1 szkl. mleka100g białej czekolady1/2 szkl. śmietany 30%3 łyżki cukru kryształu3 łyżeczki żelatyny2 łyżki cukru pudrucukier waniliowy1/2 szkl. gorącej wodypuszka brzoskwiń2 galaretki pomarańczoweSposób przygotowaniaBISZKOPT : Białka ubić na sztywno , porcjami dosypywać cukier kryształ i waniliowy , ubijać do rozpuszczenia się cukru , dodać żółtkaMąkę pszenną zmieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia , delikatnie wymieszać z masą jajecznąCiasto wylać do formy , piec około 25 minut w 175 *C . Po wystudzeniu biszkopt przekroić na pół .MUS : Jaja wyszorować , sparzyć .Całe jaja plus cukier kryształ i waniliowy ubić na parze , mleko zagotować , gorące wlać cienkim strumykiem do ubitych jaj ( cały czas ubijając na wolnych obrotach )Czekoladę połamać , dodać do masy jajecznej , mieszać do momentu aż czekolada się rozpuściŻelatynę rozpuścić w gorącej wodzie , wystudzoną dodać do ubitych jaj , całość wstawić do lodówki , uważać żeby mus nie stężał , ma być zimny , ale nie zastygniętyŚmietanę ubić z cukrem pudrem delikatnie połączyć z zimnym musem , dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie , ponownie wstawić do lodówki . Na jedną część biszkopta wyłożyć tężejący mus , wstawić do lodówki do całkowitego stężeniaGalaretki rozpuścić w 3 szkl. wrzącej wody , lekko tężejące wyłożyć na mus , przykryć drugą częścią biszkopta , odstawić do lodówki najlepiej na noc .Całość posypać cukrem pudrem


