ßßß
Składniki:Naleśniki: ( w razie potrzeby zwiększamy ilość mleka lub mąki)1 szklanka mąki1 szklanka mleka1 szklanka wody2 jajkasól do smaku2-3 łyżki oleju1 łyżeczka cukruNadzienie:20 dag pieczarek1 czerwona papryka1 cebulasól, pieprz2 łyżki śmietanygarść tartego żółtego seraDodatek:sos czosnkowy - najlepszy domowySposób przygotowania:1. Robimy ciasto naleśnikowe, odstawiamy na 15 minut, potem smażymy cienkie naleśniki.2. Pieczarki oczyszczamy, obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej.3. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, rumienimy na patelni na oleju. Dorzucamy starte pieczarki i dusimy, aż woda wyparuje z pieczarek.4. W międzyczasie paprykę myjemy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do pieczarek. Chwilę dusimy. Dodajemy śmietanę, przyprawy, a na koniec tarty żółty ser. Dusimy, aż ser częściowo roztopi się.5. Na naleśniki nakładamy ciepły farsz, dowolnie zwijamy ( u mnie w ruloniki).Smacznego!!!