W oryginalnym przepisie zamiast kurczaka jest indyk. Wybrałam jednak tą tańszą wersję. Przepis znalazłam w magazynie 'Pieprz i sól' (marzec 3/2009 i sól' (marzec 3/2009 i sól' (marzec 3/2009 i sól' (marzec 3/2009). Nieznacznie go zmodyfikowałam. Składniki: pół kilo piersi z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku majeranek (świeży lub suszony) sól, pieprz słodka papryka w proszku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 puszka pomidorów 125 ml bulionu (może być z kostki) mała puszka kukurydzy 2 łyżki gęstej śmietany Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć, pokroić w dowolną kostkę. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Na patelni podgrzać olej, usmażyć na nim mięso. Wyjąć je. 2. Na tłuszczu z mięsa podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, następnie dodać koncentrat, majeranek i całość smażyć ok. 1 minuty. Na koniec wlać bulion i dodać pomidory z puszki. 3. Kukurydzę odsączyć na sitku, razem z mięsem dodać do sosu. Całość wymieszać, przykryć i dusić jeszcze 10-15 minut. Pod koniec dodać śmietanę, ewentualnie doprawić i wszystko wymieszać. Podawać z makaronem. Smacznego :)