W oryginalnym przepisie zamiast kurczaka jest indyk. Wybrałam jednak tą tańszą wersję. Przepis znalazłam w magazynie 'Pieprz i sól' (marzec 3/2009 i sól' (marzec 3/2009 i sól' (marzec 3/2009 i sól' (marzec 3/2009). Nieznacznie go zmodyfikowałam.Składniki:pół kilo piersi z kurczaka1 cebula1 ząbek czosnkumajeranek (świeży lub suszony)sól, pieprzsłodka papryka w proszku3 łyżki koncentratu pomidorowego1 puszka pomidorów125 ml bulionu (może być z kostki)mała puszka kukurydzy2 łyżki gęstej śmietanySposób przygotowania:1. Mięso umyć, pokroić w dowolną kostkę. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Na patelni podgrzać olej, usmażyć na nim mięso. Wyjąć je.2. Na tłuszczu z mięsa podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, następnie dodać koncentrat, majeranek i całość smażyć ok. 1 minuty. Na koniec wlać bulion i dodać pomidory z puszki.3. Kukurydzę odsączyć na sitku, razem z mięsem dodać do sosu. Całość wymieszać, przykryć i dusić jeszcze 10-15 minut. Pod koniec dodać śmietanę, ewentualnie doprawić i wszystko wymieszać. Podawać z makaronem.Smacznego :)